Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας για την "εθελοντική" εργασία



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ   Βέροια 29-5-2014
Περικλέους 2 – 59100 – ΒΕΡΟΙΑ       Αριθ. Πρωτ.:  298
Τηλέφωνο     : 2331026286   ΠΡΟΣ: όλα τα μέλη του συλλόγου
FAX                : 2331026286                               
e-mail        : ekpeima@gmail.com       
Ιστολόγιο      : ekpeima.blogspot.com                          


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
OXI ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας περί εισόδου εθελοντών εκπαιδευτικών στα σχολεία, οι οποίοι θα εργάζονται με αντάλλαγμα κάποια μόρια, ξεπερνούν κάθε όριο. Μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας μέσω πειθαρχικού δικαίου και άδικης αξιολόγησης, ανεργίας και ανασφάλειας, οι δηλώσεις αυτές συνθλίβουν τους εργαζόμενους και ηχούν ως κακόγουστα αστεία.
Την ίδια στιγμή παραμένουν απλήρωτοι συνάδελφοι αναπληρωτές και υπάρχουν σενάρια για προσλήψεις σε πεντάμηνα εκπαιδευτικών μέσω ΟΑΕΔ. Έφτασαν στο σημείο, μετά τις απαράδεκτες αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις της προηγούμενης περιόδου (αύξηση διδακτικού ωραρίου, υποχρεωτικές υπερωρίες, συμπτύξεις τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών με διδασκαλία μέχρι και σε 5 σχολεία, προσλήψεις ωρομισθίων, διαθεσιμότητες-απολύσεις), να μεθοδεύουν εφιαλτικά σενάρια προσλήψεις εκπαιδευτικών χωρίς μισθό.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταρράκωση της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου και πιο ανήθικη εκμετάλλευση της ανεργίας – αδιοριστίας.
Η όποια προσπάθεια κάνουν να το παρουσιάσουν ως «εθελοντισμό» και βοήθεια στο δημόσιο σχολείο, για τα παιδιά που δεν κάνουν μάθημα, είναι απλώς κατάπτυστη.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα στον Υπουργό, το επιτελείο του και τη συγκυβέρνηση, στην οποία ανήκει ότι:
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταρράκωση της αξιοπρέπειας του εργαζομένου και πιο ανήθικη εκμετάλλευση της ανεργίας – αδιοριστίας.
Τα κενά στα σχολεία καλύπτονται αποτελεσματικά και μόνο με μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Αυτή είναι και η μοναδική και αξιόπιστη λύση.
Καλούμε τους συναδέλφους, με αξιοπρέπεια και με ευθύνη για τη ζωή και τα δικαιώματα όλων, να αντισταθούν σε αυτές τις μεθοδεύσεις.
Εάν ο κ. Υπουργός δεν μπορεί να διαχειριστεί τους εργαζόμενους όπως αρμόζει σε μια πολιτισμένη χώρα, δεν έχει άλλη επιλογή από την παραίτησή του.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου