Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Να δώσουμε τρόπο στην οργή



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ
Αθήνα 3-11-2014
Μόλις λίγες μέρες πριν από τις εκλογές των αιρετών της 5ης Νοεμβρίου 2014 και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ, ΔΑΚΕ) παίζει κυριολεκτικά τα ρέστα του. Τα μηνύματα από τα σχολεία όλης της χώρας είναι συντριπτικά εναντίον του ως σήμερα κραταιού καθεστωτικού συνδικαλισμού. Οι δυνάμεις του ριζοσπαστικού κι ενωτικού συνδικαλισμού μεγαλώνουν επικίνδυνα για το σύστημα που έχουν στήσει ολόκληρες δεκαετίες οι επαγγελματίες συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ, ΔΑΚΕ.
Έξαφνα, και ο Υπουργός Παιδείας που «έστρεψε το ενδιαφέρον του(!!!) στην πρωτοβάθμια» κι άνοιξε «διάλογο» ουσίας μαζί της (τα λόγια δικά του) βλέπει πως αυτές του οι προσπάθειες θα φανούν «στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν...» (ομιλία συνδιάσκεψης ΠΑΣΟΚ 2/11/14). Άραγε, ποια συνδικαλιστική παράταξη να εννοεί, τη ΔΗΣΥ-ΠΑΣΚ, τη ΔΑΚΕ ή και τις δύο μαζί; Δηλαδή, οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα για τις φιλοσυγκυβερνητικές δυνάμεις, άρα και για την πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.
Την ίδια ώρα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην αυτοαξιολόγηση, στα σεμινάρια της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης των Δ/ντών, στην έναρξη της διαδικασίας της αξιολόγησης των Δ/ντών, στο νέο μισθολόγιο που θα βαθύνει κι άλλο τις περικοπές στους μισθούς, στο αδιέξοδο στα ταμεία συντάξεων και στο νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο, με αποφάσεις του Υπ. Παιδείας μετατίθενται όλο και πιο πίσω για να μη φουντώσει κι άλλο η οργή της βάσης. Απλώς να περάσουν οι εκλογές-δημοψήφισμα.
Στην ίδια ρότα επιστρατεύουν και το μηχανισμό της διοίκησης, εκείνων δηλαδή που συναλλάσσονται στα παρασκήνια, μπροστά στον πανικό της ήττας που έρχεται. Κορυφαία πράξη η καταγγελία μέσω διαδικτύου συνδικαλιστικής κίνησης κατά του Διευθυντή Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, από την ηλεκτρονική διεύθυνση του οποίου διακινήθηκε υλικό συγκεκριμένου υποψηφίου αιρετού στα σχολεία όλης της χώρας, παρεμβαίνοντας ωμά και παραβαίνοντας κάθε δεοντολογία και ηθική. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει και από άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις για παρόμοια φαινόμενα ωμής παρέμβασης της διοίκησης στον προεκλογικό αγώνα τόσο στην Α/θμια του Πειραιά, όσο και στη Β/θμια της Δυτ. Αθήνας. Καταγγέλλουμε απερίφραστα κάθε παρέμβαση της διοίκησης και δηλώνουμε ότι όλοι αυτοί θα μας βρουν απέναντί τους.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της βάσης στις 5 Νοεμβρίου «να σηκώσουμε το γάντι» και να στείλουμε το μήνυμα που περιμένει ο Υπ. Παιδείας, να συνταχθούμε με τις ενωτικές ριζοσπαστικές δυνάμεις του κλάδου. «Να δώσουμε τρόπο στην οργή» που δημιούργησαν οι πολιτικές της συγκυβέρνησης και της τρόικας. Σας καλούμε όλους και όλες να κάνουμε τις αναγκαίες ανατροπές στα συνδικάτα μας, για ν' ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ, για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η προοπτική του κόσμου της εργασίας και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου