Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ενημερωτικό σημείωμα 24/11/2014



Χατζησάββας Παναγιώτης
Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ημαθίας
ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας
Τηλ. Επικ.: 6977685777

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Βέροια, 24/11/2014
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες γεια σας.
Η σημερινή συνάντηση των 2 συλλόγων του νομού με Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων και λοιπούς εκπαιδευτικούς επαναβεβαίωσε την αντίθεση του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση που γυρνά το δημόσιο σχολείο στην εποχή του επιθεωρητισμού. Τα δύο Δ.Σ. με ομόφωνη απόφασή τους που θα σταλεί τις επόμενες ώρες στα σχολεία καλούν τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ ενάντια στην αξιολόγηση και στην ΑΕΕ. Ιδιαίτερα καλούνται οι συναδέλφισσες Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων, που προσκαλούνται την Τρίτη και την Τετάρτη από τη σύμβουλο προσχολικής αγωγής κ. Γώτη σε ενημερωτική συνάντηση για την αξιολόγηση, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ και να μην προσέλθουν στις συναντήσεις.
Ιδιαίτερα επισημαίνω πως η δήλωση για συμμετοχή στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ είναι καθόλα ΝΟΜΙΜΗ, δε συντρέχει κανένας λόγος για να φοβόμαστε και ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ. Επομένως δηλώνοντας τη συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ δεν είμαστε υποχρεωμένοι να προσέλθουμε στις "ενημερωτικές" συναντήσεις για την αξιολόγηση στις οποίες μας καλούν οι σχολικοί σύμβουλοι.
Τονίζω πως ο δρόμος για τη νίκη προϋποθέτει τη μέγιστη δυνατή ενότητα, τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή στην απεργία-αποχή καθώς και την ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ των ΟΜΟΦΩΝΩΝ αποφάσεων της ΔΟΕ, η οποία καλεί:

Α. τους μεν διευθυντές (και υποδιευθυντές) των σχολείων να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους και να μη μετατραπούν σε αξιολογητές τους. Αυτό σημαίνει ότι, με βάση την απεργία-αποχή που κήρυξαν τα αρμόδια όργανα της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, η Ομοσπονδία μας τους καλεί να απέχουν:
·       από την εξ αποστάσεως επιμόρφωση,
·       από τον ορισμό ομάδων εργασίας,
·       από τον προγραμματισμό δράσης ή τα σχέδια δράσης,
·       από τις διαδικασίες αξιολόγησής τους, και
·       από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου τους και γενικότερα από όλες τις διαδικασίες αυτο-αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

 Β. όλους τους εκπαιδευτικούς, με βάση την απεργία-αποχή που κήρυξαν τα αρμόδια όργανα της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, να απέχουν:
·       από τη συγκρότηση ομάδων εργασίας,
·       από τον προγραμματισμό, την κατάθεση σχεδίου εργασίας και την παράδοση του όποιου υλικού μπορεί να αναρτηθεί στο «Παρατηρητήριο» της αξιολόγησης,
·       από την «εθελοντική» αξιολόγηση,
·       από τη σύνταξη έκθεσης ατομικής αξιολόγησης,
·       από κάθε διαδικασία αξιολόγησής τους από τον σχολικό σύμβουλο και τον διευθυντή του σχολείου,
·       από τη στελέχωση των 5μελών επιτροπών ανά νομό, ως παραρτημάτων της ΑΔΙΠΠΔΕ (Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Εκπαίδευση).
 Τέλος, σας στέλνω ενδεικτικό κείμενο δήλωσης συμμετοχής στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ ενάντια στην αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση και ενημερωτικό δελτίο τύπου για τη συνάντηση των Νηπιαγωγών της Κυριακής στην Αθήνα, η οποία ήταν διοργανωμένη από το Συντονιστικό Νηπιαγωγών.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΦΤΩΧΟ, ΣΚΥΦΤΟ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Παναγιώτης Χατζησάββας
Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ημαθίας
ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου