Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Την τελευταία λέξη θα την πούμε εμείς...



Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς χαιρετίζουν όλους τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που τις προηγούμενες μέρες με όρους  και διαδικασίες βάσης αποφάσισαν να πάνε κόντρα στις αποφάσεις του Υπουργείου και της διοίκησης για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης. Διάλεξαν να είναι με τις θέσεις και τις αποφάσεις του συνδικάτου, δείξανε ότι στη μάχη αυτή κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του, αλλά με όρους κινήματος και συλλογικών αποφάσεων όλοι μαζί σπάμε το φόβο και διαλύουμε τα σχέδια του Υπουργείου και της διοίκησης.
Καλούμε τους λιγοστούς συναδέλφους μας που μπήκαν μέσα και παρακολούθησαν τις προ-αξιολογικές συναντήσεις να επανεκτιμήσουν τη στάση τους, να κατανοήσουν έστω και τώρα την κρισιμότητα των επιλογών τους και να αντιληφθούν πως με τη στάση τους αυτή γίνονται το μακρύ χέρι της διοίκησης και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, της αξιολόγησης των απολύσεων, του ανταγωνισμού, του ατομικισμού, της ανελευθερίας και της διάλυσης του δημόσιου σχολείου και εν τέλει αντιστρατεύονται τις συλλογικές μας αποφάσεις θέτοντας τους εαυτούς τους απέναντι από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.
 Χαιρετίζουμε, επίσης, εκείνους τους σχολικούς συμβούλους που αρνούνται να γίνουν γρανάζι του νεοεπιθεωρητισμού, που με την περήφανή στάση τους διασώζουν την τιμή του θεσμού του σχολικού συμβούλου, που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το ΥΠΑΙΘ τον απαξιώνουν μετατρέποντάς τον από εμψυχωτή, αρωγό και σύμβουλο των εκπαιδευτικών σε αξιολογητή και στυγνό δυνάστη τους.
Καταγγέλλουμε εκείνα τα στελέχη της εκπαίδευσης (Προϊστάμενοι και Σχολικοί Σύμβουλοι) που εδώ και καιρό - παρακινούμενοι από την αγωνία να διασφαλίσουν την καρέκλα τους - έχουν επιλέξει την αντίπερα όχθη κι έχουν μετεξελιχθεί σε εργαλεία εφαρμογής της αξιολόγησης-χειραγώγησης.
Καταγγέλλουμε, ακόμα, τις πρακτικές ορισμένων στελεχών εκπαίδευσης, όπως της κ. Γώτη Ευθυμίας, σχολικού συμβούλου προσχολικής αγωγής Ημαθίας, η οποία προκειμένου να ξεπεράσει τις συλλογικές μας αντιστάσεις καλεί την Τρίτη και την Τετάρτη (11:00 – 14:00) σε μικρές ομάδες τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων στο γραφείο των σχολικών συμβούλων σε συναντήσεις για την εφαρμογή της αξιολόγησης, ασκώντας καθ’ αυτόν τον τρόπο εμμέσως πλην σαφώς πιέσεις και καλλιεργώντας μέσω του κατακερματισμού κλίμα φόβου.
Καλούμε το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας και το Σύλλογο Νάουσας να κηρύξουν στάσεις εργασίας τις ημέρες και τις ώρες που καλούνται οι συνάδελφοι σε προ-αξιολογικές συναντήσεις.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που προσκαλούνται σε αυτές τις συναντήσεις να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ από κάθε διαδικασία που αφορά την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τίποτα. Η απόφαση για απεργία-αποχή μάς καλύπτει απόλυτα.
Καλούμε, επίσης, όλους τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας στηρίζοντας με τη φυσική τους παρουσία έξω από το χώρο πραγματοποίησης των συναντήσεων τις συναδέλφισσες προϊσταμένες νηπιαγωγείων.
Υπενθυμίζουμε, τέλος,  ότι  δεν προβαίνουμε σε καμιά ενέργεια που έχει σχέση με τις διαδικασίες είτε της αυτοαξιολόγησης του έργου της σχολικής μονάδας είτε με την ατομική αξιολόγηση.
Παίρνουμε μέρος στην καθόλα νόμιμη προκηρυχθείσα από τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ απεργία – αποχή  και:
·       Δεν αναρτούμε στο Παρατηρητήριο τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου.
·       Δε συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις για τις ομάδες εργασίας.
·       Δεν απαντούμε θετικά σε οποιοδήποτε mail  μας σταλεί από τη Διεύθυνση και μας ζητά  να πάρουμε μέρος  στις διαδικασίες της αξιολόγησης.
·       Δεν καταχωρούμε στην πλατφόρμα αξιολόγησης τους ατομικούς  φακέλους-portfolio.
Δεν κάνουμε τίποτα μέσα από το οποίο να δηλώνουμε ότι συναινούμε με την αξιολόγηση.
Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Την τελευταία λέξη θα την πούμε εμείς...
ΟΛΕΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου