Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Στον αντίποδα των «οραμάτων του κ. Λοβέρδου οραματιζόμαστε ένα ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ



Βέροια, 11/11/2014
Ο πολιτικός κατήφορος της εθελόδουλης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει τέλος.
Αφού προηγουμένως με τις ανάλγητες πολιτικές τους:
·       καταδίκασαν σε οικονομική ασφυξία το δημόσιο σχολείο, το οποίο πια χρηματοδοτείται μόνο για τα άκρως απαραίτητα
·       ξήλωσαν ευαίσθητους τομείς της εκπαίδευσης (τάξεις υποδοχής, τμήματα ένταξης, ενισχυτική διδασκαλία κ.ά.)
·       απαξιώνουν το ολοήμερο σχολείο με απώτερο στόχο τη διάλυσή του
·       έχουν καταδικάσει τους εκπαιδευτικούς – και ιδιαίτερα τους νέους μας συναδέλφους - σε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης
·       έχουν καταδικάσει στην αδιοριστία χιλιάδες νέους επιστήμονες με τις μηδενικές προσλήψεις, αφού ο μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει αντικατασταθεί με αποτέλεσμα ακόμα και αυτή τη στιγμή να υπάρχουν εκατοντάδες κενά στη δημόσια εκπαίδευση
·       αφού η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΑΙΘ «οραματιζόταν» συσσίτια σε στρατιωτικές λέσχες για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – τους οποίους η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τους έχει ακόμα απλήρωτους
Έρχεται σήμερα ο νέος Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος να κάνει ένα ακόμη «μεταρρυθμιστικό» βήμα προτείνοντας την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών στα σχολεία με μοναδική «αμοιβή» τη μοριοδότηση (!!!) σε κάποιον διαγωνισμό για μόνιμο διορισμό.
Στην ουσία ο κ. Λοβέρδος θεωρεί ότι το δημόσιο σχολείο μπορεί να λειτουργεί με όρους εθελοντισμού και φιλανθρωπίας, αφού εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο στο οποίο προΐσταται το έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα του.
Κι όλα αυτά έχει το περίσσιο θράσος να τα δηλώνει την ώρα που δαπανώνται πολλά εκατομμύρια για τις διάφορες επιτροπές της αξιολόγησης, χρήματα που θα έπρεπε να διατεθούν για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του δημόσιου σχολείου και για την άμεση κάλυψη όλων των κενών.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στον αντίποδα των «οραμάτων του κ. Λοβέρδου οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς οραματιζόμαστε ένα ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ πλήρως χρηματοδοτούμενο, με εκπαιδευτικούς που θα αμείβονται αξιοπρεπώς, με νέα σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, με ουσιαστική επιμόρφωση, ένα σχολείο ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ στο οποίο εμείς οι εκπαιδευτικοί απερίσπαστοι θα μορφώνουμε τα παιδιά μας και οι μαθητές μας θα χαίρονται τη γνώση.
Αυτό το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ δεν μπορεί αποκτήσει σάρκα και οστά όσο συνεχίζονται οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές. Για αυτό καλούμε σε μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ όχι μόνο αυτών των πολιτικών αλλά και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου