Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Αποχή-Απεργία από τις διαδικασίες αξιολόγησης



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ           Βέροια 11-11-2014
Περικλέους 2 – 59100 – ΒΕΡΟΙΑ                        
Τηλέφωνο     : 2331026286                         
FAX                 : 2331026286        ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου
 e-mail       :  ekpeima@gmail.com
Ιστολόγιο      : ekpeima.blogspot.com

ΘΕΜΑ: Αποχή-Απεργία από τις διαδικασίες αξιολόγησης
   Η στάση του υπουργείου παιδείας για το θέμα της αξιολόγησης είναι τουλάχιστον προκλητική και προσβάλλει κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου.
  Ο Κλάδος έχει ξεκάθαρα εκφράσει την αντίθεσή του στην προωθούμενη αξιολόγηση και έχει καταθέσει δημόσια συγκεκριμένες θέσεις. Ο αγώνας του ήταν, είναι και θα είναι ανυποχώρητος μέχρι να ανατραπεί το θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης - χειραγώγησης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει ήδη κηρύξει απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά την αξιολόγηση και την Α.Ε.Ε. από 2-11-2014 μέχρι και 23-12-2014.
Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής της απόφασης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς ενωμένοι να συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες Α.Ε.Ε. και αξιολόγησης να μην προσφερθούν να αξιολογήσουν αλλά και να αξιολογηθούν.
Η απεργία - αποχή τους καλύπτει, δε διατρέχουν κανένα πειθαρχικό κίνδυνο με το να μην συμμετέχουν στην όποια διαδικασία αξιολόγησης. Επίσης δεν τίθεται θέμα παρακράτησης χρημάτων αφού εκτελούν πλήρως το εκπαιδευτικό τους έργο και όλα τους τα καθήκοντα  ως εκπαιδευτικοί. Απέχουν μόνο από τις διαδικασίες φάρσα που υλοποιεί σε καθεστώς νομικά έωλο το Ι.Ε.Π.
Συνάδελφοι,
  Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση - χειραγώγηση είναι αγώνας όλων μας, δεν επιτρέπεται να επικρατούν λογικές διαχωρισμού και αλληλοστοχοποίησης εντός του κλάδου. Τον αγώνα θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί, όχι μόνοι τους οι διευθυντές, οι νέοι συνάδελφοι ή κάθε κατηγορία εκπαιδευτικών.
Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ενωμένοι.
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου