Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζουμε… Χτίζουμε το μέτωπο της ανατροπής

12/09/2013
Η σημερινή απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ, να αρκεστεί στο αγωνιστικό πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ  και να διαχωρίσει τη θέση της από το απεργιακό πρόγραμμα της ΟΛΜΕ, των εργαζομένων στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, αλλά και άλλων κλάδων εργαζομένων του Δημοσίου ήταν αποκαλυπτική για το ρόλο των παρατάξεων που πρόσκεινται στην συγκυβέρνηση. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε, αλλά από άλλη σκοπιά και η πρόταση του ΠΑΜΕ ως προς τη μορφή των κινητοποιήσεων.
Για την πλειοψηφία της ΔΟΕ δεν στάθηκε ικανή ούτε η επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το δημόσιο σχολείο από τον Υπουργό και τους Περιφερειακούς Δ/ντές, οι οποίοι  με αλλεπάλληλες εγκυκλίους κλείνουν το Ολοήμερο σχολείο, καταργούν την αντισταθμιστική αγωγή κι εγκαταλείπουν τις δομές της ειδικής αγωγής στην τύχη τους.  Συνακόλουθα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η πλειοψηφία ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ,  θα παρακολουθεί ως θεατής εκπαιδευτικούς-πλασματικά πλεονάζοντες- να παραλαμβάνουν τα «φύλλα πορείας»  για να μετακινηθούν  ακόμα και στη νησιωτική Ελλάδα(;).
Η απόφαση είναι πλήρως αναντίστοιχη με τις ανάγκες τις υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου, της επίθεσης που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και της επίθεσης σε ολόκληρη την κοινωνία, αλλά και μακριά από τις ανάγκες του κινήματος που επιτάσσουν τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου ανατροπής.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 18&19 Σεπτέμβρη,  τη μάχη για την επιτυχία των γενικών συνελεύσεων στις 19 του μήνα, όπου θα προτείνουμε συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, συμπορευόμενοι με όσους κλάδους βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Καλούμε τα Δ.Σ. των συλλόγων να συνεδριάσουν εκτάκτως και να αποφασίσουν στάση εργασίας για τη Δευτέρα 16 του μήνα ώστε να συμπληρώσουν την 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ και να μετατραπεί η κινητοποίηση της Δευτέρας -που συμπίπτει με την πρώτη μέρα της απεργίας της ΟΛΜΕ και άλλων ομοσπονδιών- σε απεργία για να παραμείνουν κλειστά όλα τα Δημοτικά Σχολεία και τα νηπιαγωγεία της χώρας.
Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να κτίσουμε ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής των πολιτικών της συγκυβέρνησης και της Τρόικας που καταστρέφουν τις ζωές μας και τη χώρα.


Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου