Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Με ιδιαίτερα κυνικό τρόπο η χθεσινή εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας έδειξε τον δρόμο που θα ακολουθήσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ



Με ιδιαίτερα κυνικό τρόπο η χθεσινή εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας έδειξε τον δρόμο που θα ακολουθήσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε και η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση να πληρώσει το δικό της μερίδιο στην κινητικότητα, διαθεσιμότητα και τέλος στις απολύσεις.
         Άλλωστε έδωσε επιτυχείς εξετάσεις στο άμεσο παρελθόν και έδειξε πως μπορεί να κατασκευάσει υπεράριθμους και πλεονάσματα. Μπορεί σ' αυτή τη φάση να μην ακολουθεί τη μέθοδο της αύξησης του ωραρίου ή της κατάργησης ειδικοτήτων όπως έκανε στη Δευτεροβάθμια. Επιλέγει με τη δυνατότητα, που πολύ σύντομα θα γίνει υποχρεωτικότητα, να εμφανίσει υπεράριθμους δασκάλους με τη λειτουργία του Ολοήμερου από ειδικότητες, την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας και την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Έτσι πλέον θα μπορέσει να καλύψει τα πάνω από 5500 κενά στην Πρωτοβάθμια, αφού οι υπογραφές στο μνημόνιο δεν επιτρέπουν την πρόσληψη, πάνω από 2.000 αναπληρωτών και για τις δύο βαθμίδες.
         Αυτό θα οδηγήσει πέρα από την επιπλέον υποβάθμιση της εκπαίδευσης σε υπερπληθή τμήματα, την πλήρη απαξίωση του Ολοήμερου σχολείου και τη μετατροπή του στην κυριολεξία πλέον σε απλή και σε βάρος των παιδιών φύλαξη. Δεν θα είναι λίγα τα τμήματα Ολοημέρου που θα κλείσουν γιατί θα γίνει πλέον μη ελκυστικό για τα παιδιά και τους γονείς, όταν δεν θα παρέχεται καν η προετοιμασία για την επόμενη ημέρα. Υποστηρικτικές δομές θα υπάρχουν πλέον μόνο αυτές που θα μπορούν να λειτουργούν με προγράμματα ΕΣΠΑ, με γνώμονα όχι παιδαγωγικά κριτήρια αλλά μόνο για την απορρόφηση κονδυλίων και δημοσιονομικά οφέλη.
         Πρόσθετα όμως θα δημιουργηθούν τεχνητά υπεράριθμοι δάσκαλοι σε πάρα πολλές αστικές περιοχές, που τα Ολοήμερα είναι πολλά σε αριθμό, οι οποίοι στη συνέχεια, ενεργοποιώντας το νόμο για υποχρεωτικές μετακινήσεις-αποσπάσεις θα κληθούν να καλύψουν κενά άλλων περιοχών, που συνήθως είναι και οι πιο απομακρυσμένες. Η επιβολή της επιταγή της Τρόικας, ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να μετακινηθούν όπου κρίνεται αναγκαίο αν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται, εμπεδώνεται με το πιο βίαιο τρόπο.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
         Όσο τους επιτρέπουμε να εφαρμόζουν πολιτικές που υποβαθμίζουν και καταργούν όλα τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά, ξεπουλούν τον εθνικό πλούτο της χώρας, αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν απλούς αριθμούς, δεν διστάζουν να απολύουν, να διαλύουν οικογένειες, να καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές δεν πρόκειται να σταματήσουν τον όλεθρο και την καταστροφή.
         Για τους εργαζόμενους είναι πλέον ξεκάθαρο πως ένας μόνο δρόμος υπάρχει και αυτός είναι ο δρόμος του αγώνα.
         Συμμετέχουμε μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις και χτίζουμε το μέτωπο της ανατροπής.
Αποφασίζουμε αγώνα διάρκειας, συμπόρευση με την ΟΛΜΕ και τις άλλες Ομοσπονδίες στο χώρο της Παιδείας που προχωρούν κινητοποιήσεις, με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ-ΚΑΝΕΝΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-  ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!
Μπορούμε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου