Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Μείωση των δυνάμεων του δικομματισμού, διπλασιασμός των δυνάμεων της ΕΡΑ και εκπροσώπηση μετά από μακροχρόνια απουσία στο ΔΣ καταγράφηκε στην 82η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

26/06/2013

Μεγάλη αύξηση των παρατάξεων της αριστεράς, υποχώρηση των δυνάμεων της συγκυβέρνησης, θεαματική αύξηση και εκπροσώπηση των  Εκπαιδευτικών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο νέο  ΔΣ ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα της 82ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα, σε σχέση με το 2011, έχουν ως εξής: ΔΑΚΕ 166 από 179 αντιπροσώπους (3 από 4 έδρες), ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) 139 από 212 αντιπροσώπους (3 από 4 έδρες),  Παρεμβάσεις 117 από 91 αντιπροσώπους (2 από 2 έδρες), ΠΑΜΕ 76 από 69 αντιπροσώπους (2 από 1 έδρες) ΕΡΑ (65 από 36 αντιπροσώπους (1 από 0 έδρες) και η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση  29 αντιπροσώπους.

Η ΕΡΑ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που έδωσαν τη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών στη ΔΟΕ και για την εκπροσώπηση των Εκπαιδευτικών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μετά από μακροχρόνια απουσία  στο ΔΣ της ΔΟΕ, και όλους τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν.

Το κοινό μέτωπο ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ δεν επέτρεψε να τοποθετηθεί η Γενική Συνέλευση με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο απέναντι στα κρίσιμα θέματα (όπως αξιολόγηση, νέο πειθαρχικό Δίκαιο) και δεν αποφάσισε αγωνιστικό πλαίσιο για τη νέα σχολική χρονιά. Στο πρόγραμμα δράσης πέρα από τις ευθύνες των κυβερνητικών παρατάξεων και δυνάμεις της αριστεράς, δεν συνέβαλαν, για μικροπαραταξιακούς λόγους, στη σύνθεση ώστε να αποφασιστεί ένα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης ανατροπής των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

 Τόσο στην πορεία προς τη Γενική Συνέλευση, αλλά και κατά τη διάρκειά της, φάνηκε ότι υπήρχαν δυνατότητες και ως ΕΡΑ παλέψαμε για τη δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος από τις δυνάμεις που παλεύουν την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης και της Τρόϊκας, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

 Η ΕΡΑ θα επιμείνει στην κοινή δράση όλων των αριστερών και  αγωνιστικών δυνάμεων του κλάδου και θα συνεχίσει τον αγώνα στα Πρωτοβάθμια Σωματεία προκειμένου, το συνδικαλιστικό κίνημα να προσανατολιστεί και να αγωνιστεί για την ανατροπή των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που διαλύουν τη Δημόσια Παιδεία, τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά, τα εργασιακά δικαιώματα  και ολόκληρη την κοινωνία.

Η Γραμματεία της ΕΡΑ

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου