Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ερωτήματα και διαπιστώσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Ιούνη



Βέροια, 9 Ιούνη 2013
Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν από καρδιάς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που τίμησαν το συνδυασμό μας με την ψήφο τους. Τους ευχαριστούμε και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή όλων των αγώνων του κλάδου και του λαού μας για το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή διαβίωση.
Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τον κλάδο μας και οι ευθύνες των συναδέλφων που στήριξαν για μια ακόμα φορά ελαφρά τη καρδία τα μνημονιακά γαλαζοπράσινα ψηφοδέλτια τεράστιες. Με έωλες εφησυχαστικές διαβεβαιώσεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ υφάρπαξαν την ψήφο. Ο Σεπτέμβρης, δυστυχώς, θα τους διαψεύσει. Παράλληλα εξίσου αρνητικό είναι το γεγονός ότι εφτά από τους εννιά αντιπροσώπους που εκλέχθηκαν είναι διευθυντές-εν δυνάμει αξιολογητές. Τους ζητήσαμε να δεσμευθούν ότι δε θα γίνουν όργανα της αξιολόγησης για πολλοστή φορά. Δεν έβγαλαν άχνα!!!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
τώρα που οι εκλογές πέρασαν στην ιστορία θέλουμε να καταθέσουμε μερικές διαπιστώσεις και ερωτήματα και περιμένουμε δημόσιες απαντήσεις.
1η διαπίστωση: Ο συνδυασμός της ΕΡΑ έδωσε μια άνιση μάχη. Στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων που επισκεφθήκαμε δεν είδαμε το ψηφοδέλτιό μας, ενώ το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ήταν σχεδόν σε όλα σε περίοπτη θέση. Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, διευθυντές προσπάθησαν με τερτίπια και φθηνές δικαιολογίες να εμποδίσουν την επικοινωνία μας με τους συναδέλφους.
2η διαπίστωση: Τα γαλαζοπράσινα κλιμάκια των διευθυντών αλώνιζαν επί ημέρες τα σχολεία του Νομού. Ρωτάμε και περιμένουμε απάντηση: Είχαν όλοι αυτοί οι υποψήφιοι άδεια από τη Δ/νση για τόσες ημέρες; Και αν ναι, τότε γιατί η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης έδωσε με το ζόρι σε υποψήφιό μας μία μέρα κανονικής άδειας εκ των δύο που αιτήθηκαν;
3η διαπίστωση: Δεχθήκαμε καταγγελίες από συναδέλφους για τηλεφωνική ενόχληση από υποψήφιους της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ. Ρωτάμε και περιμένουμε απάντηση: Με ποιον τρόπο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των συναδέλφων μας φθάνουν στα χέρια των παρατάξεων; Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης δεν οφείλει να προστατεύσει τους συναδέλφους και να ελέγξει τη διαρροή προσωπικών δεδομένων;
ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου