Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Αιτία πολέμου οι απολύσεις εκπαιδευτικών


ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

            Η δικομματική κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» και περιορισμένης χρονικής διάρκειας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εκτελέσει ένα ακόμα από τα «συμβόλαια θανάτου» που έχει αναλάβει: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι τις 8 Ιουλίου προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι των δήμων. Η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση δύο τροπολογιών στη Βουλή.
          Με αυτό τον τρόπο 5.000 ως 8.000 εκπαιδευτικοί εντός του επόμενου μήνα  θα τεθούν σε ...
διαθεσιμότητα και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 15.000 «αποχωρήσεων» ως το τέλος του 2014. Για τους «εκτελεστές» των μνημονιακών πολιτικών αυτοί οι συνάδελφοί μας δεν είναι παρά κάποιοι ακόμα αριθμοί, που θα προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων. Για μας, είναι ζήτημα επιβίωσης τόσο για τους ίδιους τους συναδέλφους όσο και για τις οικογένειές τους. Επιπλέον, με αυτές τις πολιτικές το δημόσιο σχολείο θα υποβαθμιστεί και θα απαξιωθεί ακόμα περισσότερο.
          Τα ίδια στοιχεία επιβεβαιώνονται και από τις δηλώσεις του νέου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη αλλά και από τη μυστική συμφωνία της 13-5-13  του πρώην Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη και της τρόικας,  που έδειχναν ότι οι εκπαιδευτικοί επιλέγονται να είναι μία από τις δύο «πηγές» των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς «κινητικότητας». Ο υπουργός Παιδείας αποφεύγει να πάρει θέση σχετικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις απολύσεις εκπαιδευτικών το επόμενο διάστημα.  
          Η δικομματική κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας  βαφτίζει με περισσό θράσος ως «μεταρρυθμίσεις» την πλήρη διάλυση-ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, των παροχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
                    Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να διαψεύσει δημόσια τα σχέδια για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών, γιατί προφανώς  δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις υπηρεσιακών παραγόντων για το θέμα. Θυμίζουμε ότι δύο μέρες πριν κατατεθεί στη Βουλή η αύξηση του ωραρίου, ο τότε Υφυπουργός κ. Παπαθεοδώρου διαβεβαίωνε την ΟΛΜΕ ότι «δεν είναι στις προθέσεις τους η αύξηση του ωραρίου και δεν μπορεί να διαψεύδει δημοσιεύματα». Αν ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος δεν προβεί αμέσως  σε διάψευση, θα είναι εξίσου συνένοχος στο έγκλημα που συντελείται ενάντια στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο.
          Θα μας βρουν μπροστά τους. Κάθε σχολική μονάδα, σε όλη την Ελλάδα, θα γίνει μια ΕΡΤ. Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με γονείς και μαθητές, μαζί με όλο το λαό,  θα υπερασπιστούν το Δημόσιο σχολείο, το δικαίωμα κάθε μαθητή στη μόρφωση. Κάθε Σχολείο, κάθε Νοσοκομείο και κάθε Δημαρχείο θα γίνουν κέντρα του αγώνα. Το νέο ΔΣ της ΔΟΕ το επόμενο διάστημα οφείλει να πάρει δυναμικές αγωνιστικές αποφάσεις για να μπει φραγμός στις απολύσεις.
          Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τρίτη 2/7/2013 στις 11:00 π.μ., να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Πανεπιστημίου, όπου πραγματοποιείται το συνέδριο της ΟΛΜΕ  και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου