Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Το τρις εξαμαρτείν της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ)



Βέροια, 20/12/2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η απαντητική απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ημαθίας στο αίτημα των συναδέλφων νηπιαγωγών για στήριξη στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση  (Αριθ. Πρωτ. 305/18-12-2014), που πάρθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ), αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο στην κακόγουστη φαρσοκωμωδία στην οποία πρωταγωνιστούν εδώ και καιρό τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ) με θύματα τον εκπαιδευτικό κόσμο της Ημαθίας.

Οι φιλοκυβερνητικές παρατάξεις αρνήθηκαν για μια ακόμη φορά να γίνει ο Σύλλογός μας μπροστάρης και να εμπνεύσει τους συναδέλφους στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Κατηγορηματικά ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ) εξέφρασαν για μια ακόμα φορά (η τρίτη στη σειρά) την αντίθεσή τους στη συλλογή υπογραφών, αρνούμενοι να βάλουν πρώτοι οι ίδιοι τις υπογραφές τους.

Προφανώς με τον "Πρόεδρο" του Συλλόγου κ. Δημήτρη Πυρινό (ΔΑΚΕ) να προστρέχει πρώτος και καλύτερος για να αποκτήσει το ISO του αξιολογητή, το να φιγουράριζαν τα ονόματά τους σε κείμενο συλλογής υπογραφών και καλέσματος σε συμμετοχή στην απεργία-αποχή θα θύμιζε θέατρο του παραλόγου.
 
Η ΕΡΑ υποστήριξε την ανάγκη ο Σύλλογος να κινητοποιηθεί, να βγει μπροστά, να εμπνεύσει, να συλλέξει τα ονόματα των συναδέλφων Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων που ήδη συμμετέχουν στην απεργία-αποχή και να καλέσει ταυτόχρονα όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ, η οποία είναι καθόλα νόμιμη και δε συντρέχει κανένας λόγος φόβου για οποιαδήποτε συνέπεια ούτε καμία χρηματική παρακράτηση. Και φυσικά καλέσαμε ως αυτονόητη πράξη πρώτα τα μέλη του Δ.Σ. να εμπνεύσουν τους συναδέλφους βάζοντας αυτά πρώτα και καλύτερα τις υπογραφές τους.

Αλλά φυσικά για μια ακόμα φορά "Φωνή βοώντος εν τη ερήμω"...

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΑΠΕΧΟΥΜΕ - ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

 Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς



Μετά την παράθεση της κατά πλειοψηφία απόφασης του Δ.Σ. παραθέτουμε το κείμενο-αίτηση προς το Σύλλογο των συναδέλφων νηπιαγωγών καθώς και κείμενο από το Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας, έτσι ώστε να συγκρίνουν οι συνάδελφοι στάσεις και συμπεριφορές και να βγάλουν συμπεράσματα.


ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΕΔΕΛΦΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ    Βέροια 18-12-2014
Περικλέους 2 – 59100 – ΒΕΡΟΙΑ           Αριθ.Πρωτ:305
Τηλέφωνο: 2331026286                              
FAX: 2331026286                   ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου
 e-mail: ekpeima@gmail.com
Ιστολόγιο: ekpeima.blogspot.com

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σε συνεδρίαση του Δ.Σ του Συλλόγου μας με ημερομηνία 11/12/2014 συζητήσαμε το αίτημα συναδέλφων προϊσταμένων νηπιαγωγών για στήριξη του αγώνα τους ενάντια στη διαδικασία της αξιολόγησης (portfolio) και συλλογή υπογραφών.
Είναι αυτονόητο ότι στηρίζουμε τις αποφάσεις της ΔΟΕ και συγχαίρουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες Διευθυντές και Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων που δεν παρέδωσαν το portfolio και συμμετείχαν στην απεργία-αποχή. Αποφασίσαμε, κατά πλειοψηφία, ότι δεν υπάρχει λόγος συλλογής υπογραφών, διότι δεν υπάρχει τέτοια κατευθυντήρια γραμμή από τη ΔΟΕ αλλά και επειδή πλέον δεν ωφελεί μια τέτοια κίνηση.   
Το Δ.Σ.



 Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ


ΑΙΤΗΣΗ
Προς
Τους 2 Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Βέροιας και Νάουσας Ν. Ημαθίας

Οι παρακάτω εκπαιδευτικοί παρακαλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων μας να προχωρήσουν στην από κοινού δράση για τη συλλογή υπογραφών από όσους όσοι δε συμμετέχουν στη διαδικασία αξιολόγησης και επιθυμούν να το δηλώσουν εγγράφως. (βλ. Σύλλογος Χανίων, Ηρακλείου, Σερρών κ.ά.)

Με τη δράση αυτή οι Σύλλογοί μας θα δείξουν ότι ενώνουν, υπερασπίζονται και υπερασπίζουν ηθικά τους συναδέλφους που αντιστέκονται και πιθανώς δώσουν κουράγιο και σε άλλους που φοβούνται. Με αυτήν την πράξη, εκτιμούμε, ότι  δεν ορθώνονται διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε αυτούς που δεν αξιολογούνται και σε αυτούς που αξιολογούνται. Οι εκπαιδευτικοί που δεν αξιολογούνται ή αξιολογούνται, πιθανώς, επειδή υποκύπτουν σε εκβιαστικά διλήμματα, τα οποία μας θέτει η ανασφάλεια εργασίας και η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος και τους θεσμούς, δεν είναι αντίπαλοι μεταξύ τους, αλλά συνοδοιπόροι. Αντίπαλοι των εκπαιδευτικών είναι τα μέτρα της κυβέρνησης.       Κλείνουμε την αίτησή μας με την υπενθύμιση ότι οι Σύλλογοι πρέπει να στέκονται με θάρρος στις απαιτήσεις των καιρών, να δίνουν κουράγιο και να εμπνέουν τους εκπαιδευτικούς της βάσης. Ζητάμε να μας στηρίξετε.

Οι Αιτούντες (με αλφαβητική σειρά)
Αραπάκη     Αντωνία  Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου 5ου Βέροιας
Αρβανιτάκη Κοκιάρη Αγγελική  Προϊσταμένη Ειδικού Νηπιαγωγείου Βέροιας
Ζιαμπούλη   Κατερίνα Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου Μέσης
Παυλίδου    Φανή, Προϊσταμένη Ν/γείου Μονοσπίτων
Πραντζίδου  Έλενα, Προϊσταμένη 2ου Ν/γείου Νάουσας
Σιδηροπούλου   Χριστίνα, Προϊσταμένη 3ου Ν/γείου Αλεξάνδρειας
Σκορδά  Δέσποινα,  Προϊσταμένη Ν/γείου Λουτρού
Τσακάλου  Αγγελική,  Προϊσταμένη Ν/γείου Βεργίνας
Τσιλοπούλου Πολυξένη  Προϊσταμένη Ειδικού Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρεια



ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΑΠΕΧΟΥΜΕ - ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου