Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Κοινή ανακοίνωση - καταγγελία ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας & Συσπείρωσης Παρέμβασης/Εκπαιδευτικού Ομίλου Ημαθίας

Βέροια, 17/6/2014
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε τελικά το σεμινάριο για την αξιολόγηση προς τους διευθυντές σχολικών μονάδων της περιοχής Βέροιας, στο οποίο κάλεσε για δεύτερη συνεχή φορά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης.
Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα σεμινάρια της ντροπής τα οποία θέτουν επί τάπητος πλέον το φλέγον ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και ανοίγουν τις πύλες στη διάλυση της εκπαίδευσης και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από τους διευθυντές οι οποίοι αρνήθηκαν να τα παρακολουθήσουν και τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τις κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία και ο Σύλλογος μας. Η αγωνιστική δράση του Συλλόγου κατάφερε να βάλει φρένο στις επιδιώξεις κυβέρνησης και υπουργείου παιδείας.
Παρ’ όλα αυτά κυβέρνηση και υπουργείο γνωρίζουν να προωθούν την πολιτική τους, γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να μένουμε ήσυχοι για τις προθέσεις τους. Το απέδειξαν με την επιμονή τους να πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια προς τους διευθυντές έστω κι αυτήν την περίοδο, γιατί πιστεύουν πως θα βρουν τους συναδέλφους απροετοίμαστους.
Δυστυχώς στο σεμινάριο που διοργάνωσε ξανά η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η παρουσία συναδέλφων που μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για τους συναδέλφους διευθυντές και να τους οδηγήσει ακόμη μία φορά να πουν όχι στην αξιολόγηση, ήταν μηδενική!
Όμως αυτό που είναι πιο ανησυχητικό και επικίνδυνο για τα συμφέροντα και τις ζωές δεκάδων συναδέλφων στην περιοχή μας είναι η αδικαιολόγητη απουσία των συναδέλφων του προεδρείου του Συλλόγου μας. Συγκεκριμένα σε μια τέτοια σημαντική στιγμή κατά την οποία τουλάχιστον τα μέλη του Δ.Σ. θα έπρεπε να είναι όλα παρόντα και να επιδιώξουν να πείσουν τους διευθυντές να ακολουθήσουν τη συνείδησή τους ως εκπαιδευτικοί, απουσίασαν τόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου, εκλεγμένος με την παράταξη της ΔΑΚΕ, όσο και τα μέλη τα εκλεγμένα με την παράταξη της ΔΗ.ΣΥ.
Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΑΚΕ στο προεδρείο, που παραβρέθηκαν στο χώρο του σεμιναρίου ήρθαν αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων διευθυντών, είχε ήδη μπει για να παρακολουθήσει το σεμινάριο!
Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες
Έχουμε και στο παρελθόν καταγγείλει αυτή τη συμπεριφορά του προεδρείου του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, συμπεριφορά που πηγάζει από την αντίληψη που έχουν και τα πρόσωπα και οι παρατάξεις τους για τα σοβαρότατα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς αλλά και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Αποτελούν το καλύτερο δείγμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ενός συνδικαλισμού που είναι αφοσιωμένος στην υπεράσπιση με κάθε τρόπο της κυρίαρχης πολιτικής που εφαρμόζει το κράτος και έχει βάλει στόχο τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εργασιακή αιχμαλωσία των εκπαιδευτικών!
Αποτελούν το καλύτερο δείγμα ενός συνδικαλισμού που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, αφού όπως αποδεικνύεται από τα πράγματα απουσιάζει παντελώς από τους αγώνες σε μια τόσο σημαντική στιγμή!
Συνάδελφοι
Ο Σύλλογος δεν ανήκει σε κανέναν ούτε και κάποιοι τον έχουν πάρει «εργολαβία».
Ο Σύλλογος ανήκει σε όλους μας, είναι το μοναδικό σημαντικό μας όπλο και πρέπει να τον πλαισιώσουμε δυναμικά στις δύσκολες περιόδους που ζούμε.
Καταδικάστε με κάθε τρόπο, ιδιαίτερα με τους αγώνες σας τις δυνάμεις εκείνες που με την πρακτική τους στρέφονται ουσιαστικά ενάντια στα συμφέροντά σας.

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς
 ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου