Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Στις εκλογές του Συλλόγου μας γυρίζουμε σελίδα



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 21 Νοεμβρίου γίνεται σε μία περίοδο που η τρόικα και η συγκυβέρνηση σημαδεύουν βαθιά τον τόπο μας και αλυσοδένουν έναν ολόκληρο λαό στα Μνηµόνια, στην ασφυκτική λιτότητα και στην εργασιακή επισφάλεια.
- Τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα ισοπεδώθηκαν και οδήγησαν στην ανεργία 1,5 εκατ. εργαζόμενους, 3 εκατ. χωρίς υγειονομική περίθαλψη και 1 εκατ. που εργάζονται αλλά χωρίς να πληρώνονται.
- Αυξάνεται επικίνδυνα ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο εκφασισμός της κοινωνίας και προσπαθούν να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία της χρεοκοπίας.

Το Δημόσιο  σχολείο σε τροχιά διάλυσης

Με τη λογιστική λογική του φτηνού σχολείου, με τα σχολεία στο όριο της στοιχειώδους λειτουργίας τους, με τους εκπαιδευτικούς στη δίνη της πειθάρχησης και της υποταγής, τις  καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, την αύξηση των μαθητών στα τμήματα, την  απαξίωση και υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής, τη διάλυση  της Ειδικής αγωγής, δημιουργούν ένα σχολείο της αγοράς και της κατάρτισης.
Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολιτική που οδηγεί σε ανεργία  για το σύνολο σχεδόν των αναπληρωτών και ωρομισθίων, υποχρεωτικές μετακινήσεις και μεταθέσεις  σ’ οποιαδήποτε περιοχή της χώρας, αύξηση  ωραρίου, απολύσεις μέσω της αξιολόγησης και κατηγοριοποιήσεις σχολείων και εκπαιδευτικών, βιομηχανία κατασκευής επιόρκων και «υπεράριθμων», νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ποινικοποίηση της κοινωνικής, πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

«όποιος για το δίκιο δεν παλεύει, θα ζει και θα  πεθαίνει σα ραγιάς »

ü  Χρέος μας να κοιτάμε με αξιοπρέπεια τους μαθητές μας στα μάτια
ü  Χρέος μας να τους μάθουμε ν’ αντιστέκονται σ’ ό,τι τους ταπεινώνει
ü  Χρέος μας να σταθούμε με το κεφάλι ψηλά απέναντι στο φόβο που καλλιεργούν
ü  Χρέος μας να αντιδράσουμε στην υποταγή που μεθοδεύουν
ü  Χρέος μας να ακυρώσουμε τα μνημόνια
ü  Χρέος μας να ανατρέψουμε τις πολιτικές  που τα υπηρετούν

Στις εκλογές του Συλλόγου μας γυρίζουμε σελίδα.
Αλλάζουμε τους συσχετισμούς. Δίνουμε προοπτική και ελπίδα στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Ενισχύουμε το ψηφοδέλτιο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου