Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες-μετανάστες



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ      Βέροια 2-11-2015
Περικλέους 2 – 59100 – ΒΕΡΟΙΑ                                    
Τηλέφωνο     : 2331026286                                      
FAX                 : 2331026286               ΠΡΟΣ: Μέλη του Συλλόγου
 e-mail        :  ekpeima@gmail.com                ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες-μετανάστες
Εδώ και αρκετό  διάστημα  «παίζεται» το δράμα των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Οι θάλασσες της πατρίδας μας, οι ακτές της γίνονται καθημερινά υγρός τάφος στον οποίο βρίσκουν τραγικό θάνατο άνθρωποι που  αφού πρώτα γλίτωσαν απ’ τις πολεμικές επιχειρήσεις στην πατρίδα τους, κατατρεγμένοι, ξεβράζονται στις ακτές άλλες φορές ζωντανοί άλλες νεκροί .Οι αριθμοί και μόνο είναι συγκλονιστικοί.
Νησιά, αστικά κέντρα, σύνορα γίνονται κέντρα υποδοχής βασανισμένων που στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο κι ασφαλές παρόν και μέλλον, προκειμένου να ξεφύγουν αυτοί και οι οικογένειές τους από το συνεχιζόμενο πόλεμο , πέφτουν ξανά θύματα, αυτή τη φορά του εμπαιγμού, της  κυβερνητικής αδιαφορίας, της ανεπάρκειας σε υποδομές και εξοπλισμό. Οι εικόνες τραγικές κι απάνθρωπες!
Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου μας , ως εργαζόμενοι και λόγω της φύσης του επαγγέλματός μας , δεν μπορούμε παρά να είμαστε συγκλονισμένοι απ’ όσα εξελίσσονται καθημερινά. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε συγκλονισμένοι απ’ το συνεχιζόμενο δράμα εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας που το μόνο τους «έγκλημα» είναι πως έπεσαν  θύματα της πολιτικής των ισχυρών της γης –ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-που με τις συνεχείς επεμβάσεις τους, τους διαρκείς εδώ και χρόνια ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή για τα δικά τους συμφέροντα ,διαλύουν χώρες, ξεκληρίζουν τους λαούς της περιοχής οδηγώντας τους στο δρόμο της προσφυγιάς. Όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κι οι πόλεμοι στην περιοχή, όσο οι δυνάμεις αυτές εκπαιδεύουν κι εξοπλίζουν ομάδες όπως οι ισλαμιστές του ISIS , δεν πρόκειται να τελειώσει ο τρόμος , δεν πρόκειται να κλείσει η πληγή της προσφυγιάς , αντίθετα θα αιμορραγεί.
Μεγάλες είναι οι ευθύνες και όλων των κυβερνήσεων-ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ- γιατί γνώριζαν καλά τι έρχεται , αδιαφόρησαν κι εξακολουθούν να  αδιαφορούν παρά τα όσα υποστηρίζουν για το αντίθετο. Γνώριζαν πολύ καλά τις συνέπειες αυτής της δολοφονικής πολιτικής, εμπαίζουν και αυτή την ώρα που εξελίσσεται το δράμα τους πρόσφυγες και την κοινωνία μας με ημίμετρα, υποκρίνονται και κρύβουν τις πραγματικές αιτίες , τους αληθινούς ένοχους.
Ως εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Π.Ε. Ημαθίας εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το δράμα αυτό και τη συνέχισή του. Εκφράζουμε:
- τον αποτροπιασμό μας για τα φαινόμενα ρατσιστικής-φασιστικής εκμετάλλευσης από γνωστούς φασιστικούς κύκλους και οργανώσεις.
- την αλληλεγγύη μας στους βασανισμένους συνανθρώπους μας, αλληλεγγύη που πρέπει να δυναμώσει και να αγκαλιάσει κάθε εργαζόμενο στην περιοχή μας, να πάρει έμπρακτη μορφή.
Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς κι ανθρώπινης διαβίωσης  των προσφύγων-μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, μέχρι να αναχωρήσουν για τον τελικό τους προορισμό, χωρίς κανενός είδους εμπόδιο που επιβάλλουν  συνθήκες της ΕΕ.

ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου